I 2016 kjøpte jeg min andre toller og denne gangen ønsket jeg en tispe da ønsket om å kunne få drive med oppdrett lå i planene. 

Da kom Tollergrenda’s Carpe Diem Novalee i hus. En trygg, stødig og livlig frøken. 

Hun viser enorm treningsglede, gir alt for fører og har lite stress. Hun har lite lyd og jobber bra. En utrolig morsom hund å jobbe med. Veldig miljøsterk i alle type miljøer. Noe som jeg la et godt grunnlag for når hun var valp. Inne har hun en veldig god av-knapp. 

Vi har trent en del LP og startet i KL1. Vi gått flere kurs og også jaktkurs. Så nå prioriterer vi jakttrening og blodspor. Målet vårt er å kunne starte på jaktprøve fremover og gå blodsporprøve. Novalee er stilt ut veldig mange ganger, ble Norsk champion rett etter at hun fylte 2 år. Ble Norsk Vinner 2018. Og hun er også Svensk champion. 

Novalee er testet for:
HD - A

AD - 0

Øyelyst 2020 - uten funn 

PRA - clear

CEA - clear 

DE - clear

DM - clear

CP1 - clear

CLPS - clear

JADD - clear

CDDY - N/CDDY - 

D LOCUS - clear 
Cruznova's A blessed love Soy. 

Jeg valgte å beholde hannhunden fra dette kullet. Novalee fikk jo bare to valper og siden jeg hadde så stor tro på denne kombinasjonen og at jeg selv ønsket valp etter Novalee kunne jeg ikke la sjansen gå fra meg. Så nå er Soy er 14 uker gammel og viser allerede mange gode egenskaper og jeg gleder meg til å jobbe videre med han.